Luolailun peruskurssi Turussa tilanteen rauhoituttua

Vallitsevan tilanteen takia kurssin järjestäminen ei ole mahdollista toukokuussa. Pyrimme järjestämään kurssin mahdollisimman pian sen jälkeen kun epidemia laantuu ja matkustus- ja kokoontumisrajoitukset puretaan.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan kiinnostuksen kartoittamiseksi ja tarvittaessa päivämääristä sopimiseksi, mutta osallistumismaksuja ei vielä voi suorittaa.

Tämän kurssin käytyäsi pystyt tekemään ikimuistoisia luolaretkiä ulkomaiden suuriin luolastoihin. Myös kotimaan luolien tarina aukeaa aivan eri tavalla. Kurssiin sisältyvä luolaretki on sekin sieltä paremmasta päästä.

Kurssin sisältö

Luolailun peruskurssi antaa perustiedot luolista, mikä tekee luolaretkistä antoisampia ja helpompia. Hieman geologiaa ymmärtävälle luola aukeaa aivan eri tavalla. Luolan niukka eliömaailma jää helposti huomaamatta, mutta kurssilta saat siihenkin johdatuksen. Esiteltävät liikkumismenetelmät, varusteet ja turvallisuuskäytännöt tekevät retkistä puolestaan mukavampia ja turvallisempia. Lopuksi kerrotaan miten ulkomaiden isoihin luoliin oikein pääsee. Kurssi koostuu oppitunneista taukoineen sekä käytännön harjoittelusta Luolavuoren luolalla ja kalliolla.

Aikataulu

Kurssi alkaa lauantaiaamuna 16.5. kello 10:00 Turun keskustassa osoitteessa Martinkatu 5 ja päättyy noin kello 19 Luolavuoren luolan parkkipaikalla, josta pääsee kaupunkibussilla torille. Päivällä on ruokatauko ennen luolaretkeä. Ruokansa kukin maksaa itse.

Maksut

Kurssin hinta on 35€ ja lisäksi se edellyttää Luolaseuran 20€ jäsenmaksun maksamista vuodelle 2020. Nykyisille jäsenille hinta on siis 35€, muille 55€. Kurssimaksulle saa vastineeksi yhdeksän tunnin kurssin: viitisen tuntia luentoja, pari tuntia opastettua luolailua ja luolaisan päivän mukavassa porukassa. Jäsenmaksuun sisältyy lehden postitus kotiin vuoden lopulla.

Kurssimaksun voi maksaa maanantaista 16.3. alkaen Luolaseuran verkkokaupasta https://holvi.com/shop/luolaseura/

Mukaan

Kurssille tarvii hyvin nukkuneen itsensä, otsalampun sekä likaa ja raapiintumista kestävät vaatteet. Lampuksi riittää mikä tahansa otsalamppu – mieluiten sellainen jossa on hajavalo tiukan spotin sijaan (eli ns. diffuuseri). Ei ole tarve nähdä kilometrin päähän, sillä seinä on metrin päässä. Varapatterit tai varalampun voi myös ottaa mukaan, jos omistaa. Jalkineiksi riittää vaikka lenkkarit, mutta lyhytvartiset kumpparit villasukkineeen suojaavat nilkkoja vähän kolhuilta. Käsineiksi puutarhahanskat, työhanskat tai Bilteman nahasta ja neopreenista tehdyt purjehdushanskat on hyviä ja halpoja. Kokohaalari on asuna mukavin (ei jää paita kiven nokkaan), mutta mitään kalliita asuja ei kannata luolassa tuhota. Paremman puutteessa pärjää vaikka hieman löysemmillä farkuilla – halvoilla sellaisilla. Jos omistat kypärän tai muun kolhu/naarmuuntumissuojan, tai polvisuojia pehmikkeeksi, niin ota mukaan. Jonkin verran voimme myös lainailla.

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla osallistumismaksu, mutta sen lisäksi toivomme liittymistä Suomen Luolaseura -facebookryhmään tehtyyn ”tapahtumaan” (event). Se helpottaa osallistujamäärien seurantaa ja kurssin valmistelua ja osallistujien keskinäistä keskustelua tarpeen niin vaatiessa. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sähköpostin seuramme viralliseen sähköpostiosoitteeseen info@luolaseura.fi tai täyttää yhteydenottolomakkeen.