Luolailun peruskurssi

Koulutuskalenteri
Verkkokauppa

Kohderyhmät: Aloittelevat harrastajat, jotka haluavat oppia ahtaassa luolassa liikkumista. Kokeneemmat harrastajat, jotka haluavat syventää tietämystään geologiasta ja biologiasta. Harrastajat, jotka haluavat retkeillä ulkomaiden suurissa luolissa.

Hinta: 35€ jonka lisäksi tulee Luolaseuran jäsenmaksu 20€, yhteensä 55€.

Kesto: Kurssi on yksipäiväinen, ja sisältää 4—5 tunnin teoriaosuuden ja lounastauon (ruoka ei sisälly hintaan) sekä 2—3 tunnin maasto-osuuden sopivassa luolassa. Aikaa siirtymisineen kuluu yhdeksän tuntia.

Edellytykset: Osallistujien on liityttävä Suomen Luolaseuraan. Lisäksi edellytetään liikuntarajoitteettomuutta, omaa lamppua sekä likaiseen ja kylmään ulkoiluun sopivaa vaatetusta.

Sisältö: Luolailun peruskurssi antaa valmiudet turvalliseen luolailuun niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kurssin teoriaosuudessa käsitellään eri luolatyyppejä, luolien muodostumista ja rakennetta, maanalaista eliömaailmaa, luolasaostumien muoto-oppia (tippukivet, kuumaito ym), luolassa liikkumista, varusteita, suunnistamista ja turvallisuustoimintaa sekä luola-alueita ja niille matkustamista. Käytännön osuudessa varusteita päästään kokeilemaan ja osallistujat saavat opastusta ahtaissa paikoissa liikkumiseen. Osallistujat saavat diplomin.

Peruskurssiin ei sisälly köysitoimintaa (SRT). Köysitoimintakurssit järjestetään erikseen.

Peruskursseja järjestetään kysynnän mukaan. Kurssit pidetään Turussa, missä luolalle pääsee kaupunkibussilla.

Kysele kurssia

Asiantuntevat kouluttajamme paljastavat luolailun salat.
Tyylinäyte lattiattomassa huoneessa oleskelusta.