Luolakartoituskurssi

Koulutuskalenteri
Verkkokauppa

Kartoituskurssi

Luolista piirretään karttoja monesta syystä. Monissa maissa näin saadaan tietoa pohjaveden virtauksista ja suunnitellaan vesivarantojen suojelua. Kartat helpottavat myös retkeilyä suurissa luolissa — myös suomalaisissa varsin sokkeloisissa lohkareluolissa. Mielenkiintoisiin kohteisiin löytää kartan avulla. Lisäksi luolan kartoitus on suuri seikkailu.

Kohderyhmät: Tämä kurssi on niille, joita kiehtoo ajatus luolan käytävien ja kammioiden piirtämisestä kartaksi.

Hinta: 45€ jonka lisäksi tulee Luolaseuran jäsenmaksu 20€, yhteensä 65€.

Kesto: Kurssi on kaksipäiväinen, arviolta 7—9 tuntia/päivä.

Edellytykset: Osallistujien on liityttävä Suomen Luolaseuraan. Lisäksi edellytetään liikuntarajoitteettomuutta, omaa kypärää ja otsalamppua sekä luolassa konttaamiseen sopivaa vaatetusta. Muita kursseja ei tarvita pohjalle.

Sisältö: Tällä kurssilla perehdyt kartografian alkeisiin (koordinaatistot ja projektiot, WGS84, ETRS89, referenssiellipsoidi, magneettinen deklinaatio, …) sekä luolakartan merkinnät ja laatuluokittelut. Opit luolan kartoituksen alkeet käytännössä käyttäen lasermittaustekniikkaa. Näet oikeita luolakarttoja ja pääset tekemään omaasi. Kurssilla käytetään kustomoitua DistoX -lasermittainta sekä Topodroid -nimistä datankeräysohjelaa Android-tabletilla.

Luolakartta