Luolailun peruskurssi 2022 toukokuussa

Luolailun peruskurssi 2022 toukokuussa

Kolme etäluentoa: ti 3.5., ti 10.5. ja ke 11.5., kaikki kello 19.00-21.00. Harjoitteluretki tehdään su 15.5. Lohjan Torholaan.

Ilmoittautuminen

1) ilmoittaudu täällä (kerro haluavasi kurssille ja kerro sähköpostiosoitteesi; maksulinkki odotettavissa) ja

2) täytä tarvittaessa jäsentietolomake.

3) maksa asiaan kuuluva osallistumismaksu (jäsenet 40€, muut 60€) verkkokaupassamme https://holvi.com/shop/luolaseura/

Kurssin anti

Tämän kurssin käytyäsi pystyt tekemään ikimuistoisia luolaretkiä ulkomaiden suuriin luolastoihin. Myös kotimaan luolien tarina aukeaa aivan eri tavalla. Kurssiin sisältyvä luolaretki on sekin sieltä paremmasta päästä.

Kurssin toteutus

Luolailun peruskurssi järjestetään tänä vuonna trendikkään hybridistrategian mukaisesti: Oppitunnit (3 kpl) käydään videoneuvotteluna Zoom-palvelussa, eli tarvit tietokoneen ja webcamin (läppäreissä yleensä on). Webcämi ei ole välttämätön, mutta meidän pitää kuulla sinut, jotta voit osallistua zoom-miittiin.

Kurssin päivämäärät

  • tiistai 3.5 klo 19-21: Geologiaa ja erityyppisiä luolia. Luolan menneisyyden luentaa. Mikä on suosikkiluolatyyppisi?
  • tiistai 10.5 klo 19-21: Varusteet, parhaat käytännöt ja turvallisuus. Kouluttaja kertoo omat mokansa ja miten niistä selvittiin. Opit 13 tapaa ryömiä.
  • keskiviikko 11.5 klo 19-21: Minne retkelle ja miten? Löydä oma juttusi luolailussa.
  • käytännön harjoittelu: eka mahdollisuus su 15.5. Lohjan Torholassa (kyyti Hesasta luolaan ja sieltä Lohjalle tai Turkuun onnistuu parille kolmelle hengelle).

Läpäisyvaatimukset

Kurssin läpäisyyn vaaditaan kaikki neljä osa-aluetta, vaikka toki kolmesta luennosta saa halutessaan erillisen osallistumistodistuksen. Täyden kurssitodistuksen saa käytännön osuuden jälkeen.

Käytännön harjoittelu

Käytännön osuuden, eli ryömintä- ja änkeytymis- ja kiipeilyharjoitteet, voit suorittaa myöhemmin Lohjan Torholassa tai Turun Luolavuoressa. Sovitaan retkestä sitten erikseen.

Oppitunneilla käsitellään

1) luolan käsitettä ja geologiaa. Luolan rakenteesta voi päätellä paljon.
2) luolassa liikkumista, parhaita käytäntöjä, vaaroja ja varusteita.
3) luolaharrastuksen eri osa-alueita ja luolaretkikohteita
4) maanalaista eliö- ja kasvimaailmaa
Tässä on neljä asiakokonaisuutta mutta kolmella luennolla nämä olisi tarkoitus käsitellä.
Oppituntien pituus on noin 2h.

Kurssin sisältö

Luolailun peruskurssi antaa perustiedot luolista, mikä tekee luolaretkistä antoisampia ja helpompia. Hieman geologiaa ymmärtävälle luola aukeaa aivan eri tavalla. Luolan niukka eliömaailma jää helposti huomaamatta, mutta kurssilta saat siihenkin johdatuksen. Esiteltävät liikkumismenetelmät, varusteet ja turvallisuuskäytännöt tekevät retkistä puolestaan mukavampia ja turvallisempia. Lopuksi kerrotaan miten ulkomaiden isoihin luoliin oikein pääsee ja minkälaiseksi oma luolaharrastus voi muotoutua. Kurssi koostuu oppitunneista videopalavereina sekä käytännön harjoittelusta.

Keskustelu

Voit halutessasi liittyä Suomen Luolaseura -facebookryhmään tehtyyn ”tapahtumaan” (event). Se helpottaa osallistujien keskinäistä keskustelua tarpeen niin vaatiessa.