Luolailun peruskurssi su 3.4. klo 11-18 Turussa

SISÄLTÖ
· Teoriaosuus ja väline-esittely (3h) kello 11-14, Turku-sali.
· Käytännön osuus (3h) kello 15-18, Luolavuoren luola, Turku.

Kurssilla tutustutaan luolien syntyyn ja luokitteluun, luola-alueisiin, luolaretkien käytännön järjestelyihin, luolassa tarvittaviin varusteisiin, turvallisuuteen, psyykkisiin haasteisiin, fyysisiin haasteisiin, ja moneen muuhun asiaan. Käytännön osuudessa osallistujat saavat henkilökohtaista opastusta hyvin ahtaissa paikoissa liikkumiseen.

KOULUTTAJAT
Kurssin kouluttajilla on kokemusta perusluolailun lisäksi köysikiipeilystä luolissa, luolasukelluksesta ja kaivuuprojekteista. Kurssin vetää Ralf Strandell ja avustajana toimii Tor Paulin.

Torholan aktiivinen virta. Suomi

Kouluttaja Ralf ryömii Torholan virrassa Lohjalla

HINTA
Kurssin hinta on 20 euroa ja se maksetaan luolaseuran tilille Helsingin OP pankki:
IBAN FI02 5800 1320 2358 48
BIC OKOYFIHH
Viestiksi Peruskurssi + oma nimi

LUOLA
Luolavuoren luola on pimeä ja monipuolinen luola, joka tarjoaa halukkaille pieniä teknisiä haasteita yli 60 metrin edestä. Luolalle pääsee kaupunkibussilla, mutta hoidamme kuljetuksen auto(i)lla ajan säästämiseksi. Luolan edustalla on kuplahallin parkkipaikka ja bussipysäkki. Lähestyminen: 40 metrin kävely louhikkoiseen rinteeseen.

SAAPUMINEN
Turkusali löytyy toisesta kerroksesta osoitteesta Rehtorinpellonkatu 4A, Turku. Kokoustila on itse asiassa kerrostalon päädyssä heti Hesburger-kioskin takana. Ohjeet: soita 0400 491540. Kupittaan rautatieasemalta on paikalle kymmenen minuutin kävely. Helsingin busseilta (Tuomiokirkon pysäkki) on samoin kymmenen minuutin kävely. Päärautatieasemalta tai linja-autoasemalta pääsee busseilla, ja kokoustilamme ohi meneekin iso kasa bussilinjoja. Pysäköintitilaa on joko talon vieressä (ei asukaspaikoilla) tai 150m päässä hiekkakentällä: aja Rehtorinpellonkatua Kauppakorkeakoulun ohi ja käänny risteyksestä oikealle. Sadan metrin päässä on junaradan varressa hiekkakenttä, jolle voi pysäköidä.

RUOKAILUT
Kukin maksaa ruokansa itse. Viereisellä Hämeenkadulla on kauppoja, ravintoloita, ja grilliruokaa (Hampurilaisia, kebabia). Nälkäiselle kiireiselle voin suositella Delhi Darbaria, josta voi tilata ruuat mukaan (kannattaa soittaa ja tilata puoli tuntia ennen noutoa) ja syödä vaikka kurssin aikana. http://www.delhidarbar.fi/

VARUSTEET
Tälle kurssille ei tarvi/kannata tulla kaupan kautta. Ota mukaan ne kamat mitä sinulla on, loput saat lainaksi (kypärän ja polvisuojat). Kurssilla annetaan neuvoja varusteiden hankintaan.
Ota mukaan jokin lamppu (ja tarkista paristot). Otsalamppu on paras, mutta jos et sellaista omista, niin sitten joku muu lamppu. Myös muistiinpanovälineet on hyvä ottaa ja halutessaan kamera.
Tarvitset likaa ja raapiintumista sietävät ulkovaatteet. Paras asu on toki mikä tahansa halpa kokohaalari (suojaa ja ei jää takin reunus sitten kivensärmään kiinni), mutta sellaisen puuttuessa muukin vaatetus käy. Kengiksi tähän luolaan kelpaavat varvastossuja ja korkkareita lukuunottamatta melkein mitkä tahansa. Lyhytvartiset kumisaappaat tai muut ulkoilukengät lienevät parhaat. Käsineet lämpötilan mukaan. Kaikkea on käytetty: kukkakuvioisia puutarhahanskoja, työhanskoja, neopreenihanskoja, rukkasia… Ilman käsineitä luolailu on vaikeampaa.

PESEYTYMINEN
Uimahallit ovat illalla valitettavasti jo kiinni, mutta kylpylä Caribia on auki kahdeksaan, jos ketä kiinnostaa. Hinta on korkeahko 19/14€ http://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/caribia/kylpyla-ja-hoidot/

MAJOITUS
Jos ei halua lähteä illalla kotimatkalle, kannattaa vilkaista vaikkapa laivahostellia http://www.msborea.fi/www/hostel tai bed&breakfast Tuure (39€).