Luolien etsintää Urtmäellä

Urtmäki, Sammatti. 16.6.2013 klo: 12.00

Sunnuntai on mitä mainioin päivä ulkoiluun. Tarkoituksenamme on etsiä uusia luolia Urtmäeltä ja tutkia jo tunnettuja mutta vaikeapääsyisiä rakoja. Tietenkin vierailemme myös upeassa Pähkinäluolassa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja jokaiselle löytyy varmasti jotain tehtävää ja tutkittavaa. Osa kohteista on hyvinkin helppoja vaikka maasto on paikoitellen haastavaa, joten paikka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Alueella voi käyskennellä vapaasti ja etsiä lupaavan näköisiä koloja tai vaikka vain istuskella ja nauttia luonnosta. Kokeneemmille luolailijoille löytyy myös haasteita, kuten köysilaskeutumista ahtaisiin rakoihin.

Mukaan kannattaa ottaa ulkoiluun soveltuvat vaatteen, tukevat kengät ja otsavalo. Ne joita kiinnostaa ryömiminen, suositellaan varautumaan haalareilla. Seuran jäsenillä on mahdollisuus varusteiden lainaamiseen, sen mukaan miten varusteita riittää.

Viivytään kallioilla niin kauan kuin viihdymme.  Jos kaikki kolot tulee tongittua nopeasti ja intoa vielä riittää voimme innokkaimpien kanssa käydä vielä esim. Torholan kalkkikiviluolassa.

Urtmäki sijaitsee Sammatissa Lohjan rajan tuntumassa. Tarkempi sijainti löytyy kartasta linkin takaa

Paikalla ei ole parkkipaikka vaan autot pitää jättää soratien varteen. Olethan tarkkana että et tuki tietä tai pääsyä pelloille.

Juttua ensimmäisestä reissusta kallioille löytyy retkipaikasta.

Kysymyksiä voi laittaa osoitteeseen luolat@utu.fi tai tapahtuman facebook-sivuille.