Porin Luolakallion luolat

Porin Luolakallion luolat

Porin koillispuolella sijaitsevat Luolakallion rako- ja lohkareluolat. Pituutta näillä on 8, 5 ja 4 metriä – yhteensä 17m.

Luolakalliossa on jyrkänteessä pieniä rotkoja tai notkelmia, joista yhteen on kiilautunut kiviä siten, että niiden alle muodostuu pieniä luolamaisia tiloja. Ne houkuttelevat seikkailemaan. Nyt käytäessä jyrkät jäiset ja liukkaat kalliorinteet sekä lohkareiden väliset lumen peittämät kuopat tekivät liikkumisesta kuitenkin hankalaa ja vaarallista ja kolhivaa. Liukastuminen, kaatuminen ja kuoppaan astuminen olivat alati uhkana. Lisäksi jäiseen luolaan laskeutuminen olisi vaatinut köyden varmistamaan menoa. Kukaan ei halua suistua hallitsemattomasti useiden metrien syvyiseen railoon. Ei, vaikka se olisi lyhytkin. Niinpä julkaisemme tällä kertaa vain kuvan suuaukosta. Luola jatkui pienen matkaa ylärinteeseen, mutta enemmän kiven alle. Jostakin raosta näkyi syvä kutsuva mustuus. Tähän luolaan on paras tutustua kesällä. Tässä siis puuhaa Porin suunnalla ensi kesälle! Luolaseura ottaa ilolla vastaan retkitarinoita kuvineen.

Luolille voi saapua idän suunnasta, mutta maasto on ryteikköistä ja hankalaa. Toinen mahdollisuus on seurata rautatieltä alkavaa polkua ja hakeutua kallion jyrkänteen päälle.